Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną to propozycja dla tych, którzy przepadają za azjatycką kuchnią. Rozgrzewający bulion to sycące i pełnowartościowe danie, gdyż zawiera w sobie pyszne pierożki z wołowiną. Dodatkowo, przygotowanie tej zupy ułatwi Ci dodanie Rosołu wołowego WINIARY. Aromatyczne dodatki, takie jak pikantne chilli czy kolendra, nadają bulionowi wyrazistego smaku.
Do gotującego się 1 l wody dodaj kostki Rosołu Wołowego WINIARY oraz wszystkie suche przyprawy. Na końcu dopraw bulion solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z limonki i świeżą kolendrą.
W osobnej misce wymieszaj mieloną wołowinę z posiekanym czosnkiem, imbirem oraz kolendrą i sosem sojowym. Na samym końcu dodaj do farszu posiekane orzechy. Dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj ciasto na pierogi i bardzo cienko rozwałkuj. Z ciasta wykrój okręgi lub kwadraty. Na środek każdego z nich nałóż porcję farszu i dokładnie zawiń.
Pierożki gotuj około 5 minut w przygotowanym wcześniej rosole.
Pierożki serwuj w jednej misce z rosołem, w którym się gotowały, z dodatkiem świeżej kolendry i siekanych orzechów.